Markiz Tainton
Kul att du läser min blogg! Jag heter Markiz Tainton och är gift med Kevin. Jag älskar livet och här på bloggen kommer jag att bjuda på inspiration i vardagen! Min vardag innehåller mycket kärlek, skratt, skönhet, mode, inredning, träning och framförallt MAT. Ordboken definierar ordet kärlek som ”Yttrande av lycka, välgång och innerlig tillfredsställelse”. Jag definierar det som matlagning.
Annons

Potatispizza m. smak av jalapeños och mynta

Potatispizza med smak av jalapeños och mynta

Ingredienser
Pizzadeg, 1 sats (2 pizzor)
4 dl vetemjöl
2 ,5 tsk bakpulver
0 ,5 tsk salt
3 msk olivolja
1 ,5dl kallt vatten

Jalapenokräm
2 dl creme fraiche
2 msk olivolja
1 jalapeno, hackad
1 tsk salt
1/2 tsk peppar

Annons

Topping
Potatis, skivad
Köttfärs, stek med valfri smaksättning (går bra med rester från en bolognese)
2 dl ost, valfri
Mynta
1 jalapeno, skivad

Annons

Gör så här:

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 2 eller 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på en mjölad arbetsbänk.

Värm upp grillen till 300 grader. Lägg pizzastenen mitt på gallret, stäng locket och låt stenen bli ordentligt varm – det tar ungefär 10 minuter. Placera den första pizzan mitt på stenen.

Pensla pizzans kanter med lite olja så får du en fin gyllen färg. Grädda pizzan i 4-5 minuter utan topping med locket stängt. Bred på krämen och toppa med ost, potatis och köttfärs och låt pizza grädda ca 10 minuter med lock.

Annons

Love

Markiz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dela på:
Laddar